Novice objavljene na spletni strani www.pgdmoravce.si v letu 2012:

Voščilo ob praznikih


Miklavž tudi v PGD Moravče

Miklavž je prinesel novo digitalno ročno UKW postajo v gasilski dom! Zgleda da smo letos bili res pridni!

Obnovljena stara oprema

Obnovili sta se stari črpalki Scammell in Tomos, ročnik in dvojak ter star gasilni aparat Pastor. Slike si lahko ogledate pod zavihkom Vozila in oprema ali s klikom na sliko.

Rekreacija

Že četrto leto zapored organiziramo rekreacijo operativnih in ostalih članov PGD Moravče, v telovadnici Osnovne šole Jurija Vege v Moravčah. Začnemo v sredo, 7. novembra 2012 ob 19:00-20:30. Vabljeni!

Intervencija 29.10.2012

Visok sneg, snegolom, Hrib nad Ribčami. Za več informacij o sami intervenciji kliknite na sliko.

Intervencija 28.10.2012

Visok sneg, snegolom, Moravče. Za več informacij o sami intervenciji kliknite na sliko.

Intervencija 28.10.2012

Visok sneg, snegolom, Moravče. Za več informacij o sami intervenciji kliknite na sliko.

Vaja Gasilske Zveze v mesecu požarne varnosti

Kot vsako leto v mesecu oktobru, mesecu požarne varnosti, je Gasilska zveza Moravče organizirala zvezno vajo. Vaja je potekala 25. oktobra 2012 ob 16:56 uri v Selu pri Moravčah. Več podrobnosti pa si lahko ogledate s klikom na sliko.

Intervencija 14.10.2012

Odstranjevanje osjega gnezda. Za več informacij o sami intervenciji kliknite na sliko.

12. Memorial Staša Lebarja

V soboto, 13. oktobra se je v Moravčah odvijal 12. Memorial Staša Lebarja. Tekmovanja se je udeležilo 21 ekip, 16 moških in 5 ženskih. Za rezultate tekmovanja in ostale podrobnosti kliknite na sliko ob novici.

Intervencija 24.09.2012

Vetrolom, Močan veter, Odstranjevanje podrtih dreves iz ceste, Negastrn, občina Moravče. Za več informacij o sami intervenciji kliknite na sliko.

Načrt zaščite in reševanja ob nesreči zrakoplova

Občina Moravče je izdelala načrt zaščite in reševanja v primeru nesreče zrakoplova. V skladu z Uredbo o vsebini in izdelavi načrtov zaščite in reševanja zadevni načrt objavljamo na spletni strani občine Moravče. Več o samem načrtu se lahko izve ob kliku na povezavo tukaj ali pa s klikom na sliko ob novici.

12. Memorial Staša Lebarja

Gasilsko tekmovanje za memorial Staša Lebarja

Po sklepu UO PGD Moravče z dne 31.9.2012 se izvede dvanajsto memorialno tekmovanje za člane in članice.

Tekmovalna disciplina:
Hitra mokra vaja z motorno brizgalno. Knjižica GŠTD 2003 brez dopolnil! Razen črpalke, katere pretok ni omejen.

Kraj tekmovanja:
Avtobusno parkirišče pri župnišču v Moravčah.

Dan tekmovanja:
Sobota, 13. 10. 2012 ob 13. Uri

Prosimo, da upoštevate naslednja navodila:
Pričetek tekmovanja ob 13. uri ob vsakem vremenu, prijave sprejemamo do 15. ure.
Ženske desetine lahko tekmujejo z vključenim motorjem in obvezno izključeno črpalko.
Moške desetine morajo obvezno zagnati motor z ročnim zagonom. Elektronski vžig (na akumulator) ni dovoljen.
Takoj po tekmovanju bodo objavljeni rezultati in podeljeni pokali.
Dodatne informacije: 041/591-550 Anže Srenjšček
Prijavnina je 25 EUR, v tej ceni je všteta malica in pijača, ki jo dobite po izvršeni vaji.

Za udeležbo se vam že vnaprej zahvaljujemo in vas pozdravljamo. Pri samem tekmovanju vam želimo veliko uspehov. Tekmovanja se udeležujete z lastno odgovornostjo.

NA POMOČ!

Sam razpis pa najdete tukaj.

Intervencija 11.07.2012

Nestanovanjske stavbe, Požari v objektih, Požar gospodarskega poslopja, Cesta heroja Vasje 1, Moravče. Za več informacij o sami intervenciji kliknite na sliko.

Intervencija 26.06.2012

Tehnična in druga pomoč, poskus samomora. Za več informacij o sami intervenciji kliknite na sliko.

Gasilska disciplina - Fire Combat REZULTATI

Na spodnji povezavi so objavljeni rezultati. Zahvaljujemo se vsem nastopajočim in vsem ki so pomagali pri postavitvi, med samim potekom tekmovanja in tudi pri pospravljanju po zaključenem tekmovanju. Brez vseh vas nam nebi uspelo !
Rezultati pa so tukaj.

Intervencija 19.06.2012

Nesreče v cestnem prometu, prometne nesreče. Za več informacij o sami intervenciji kliknite na sliko.

Intervencija 18.06.2012

Požari v naravi oziroma na prostem, požari na travniških površinah, Požari v objektih, Nestanovanjske stavbe. Za več informacij o sami intervenciji kliknite na sliko.

Gasilska disciplina - Fire Combat - ČASOVNICA

Prijave so se zaključile.
Časovnica v obliki pdf se nahaja tukaj.
Časovnica v obliki excelove tabele se nahaja tukaj.
Za ogled časovnice na spletu pa kliknite tukaj.

Gasilska disciplina - Fire Combat

PGD Moravče letos prvič organizira tekmovanje Fire Combat, ki se bo odvijalo 23. junija letos na igrišču za OŠ Jurija Vege v Moravčah. Prijave zbiramo na firecombat@pgdmoravce.si. Več informacij pa dobite v zavihku Fire Combat. Prijave sprejemamo do 17. 06. 2012.

XVII. Regijsko tekmovanje iz prve pomoči

V soboto 9. junija 2012 je na območju občine Mengeš potekalo XVII. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa, kjer je nastopala tudi ekipa prve pomoči iz PGD Moravče in dosegla 14. mesto.

Obvestilo

REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA OBRAMBO
UPRAVA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ZAŠČITO IN REŠEVANJE
Vojkova cesta 61, 1000 Ljubljana
Datum: 13.8.2012
Na podlagi 4. člena uredbe o varstvu pred požarom
v naravnem okolju (Ur. l. RS, št. 4/2006),
Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje
RAZGLAŠA
veliko požarno ogroženost naravnega okolja od 15. avgusta 2012 v celi Sloveniji. Tako je od 15. avgusta 2012 velika požarna ogroženost naravnega okolja razglašena v vsej državi. V naravnem okolju je tako prepovedano kuriti, sežigati ali uporabljati odprti ogenj, puščati ali odmetavati goreče ali druge predmete ali snovi, ki lahko povzročijo požar. Inšpekcija za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, Inšpekcija za kmetijstvo, gozdarstvo in hrano ter Policija bodo v času razglašene požarne ogroženosti naravnega okolja izvajale poostren nadzor.

Rekreacija v sredo, 26.12.2012

Tedenska rekreacija ob sredah, ki poteka od novembra do februarja, bo tudi 26. decembra 2012 ob 19:00 do 20:30. Vabljeni!

Razpis za gasilsko tekmovanje članov in članic in tekmovanje veteranov in veterank GZ Lukovica in GZ Moravče

Tekmovanje bo v soboto, 16. Junija 2012 ob 14:00, na nogometnem igrišču RCU Lukovica. Tekmovalne discipline za člane in članice bodo: vaja z motorno brizgalno, štafeta na 400m brez ovir in vaja razvrščanja. Tekmovalne discipline za starejše gasilce in gasilke pa bodo: vaja s hidrantom in vaja raznoterosti. Sam razpis tekmovanja pa najdete tukaj.

Razpis za gasilsko pionirsko in mladinsko tekmovanje GZ Lukovica in GZ Moravče

Tekmovanje bo v soboto, 16. Junija 2012 ob 8:00, na nogometnem igrišču RCU Lukovica. Tekmovalne discipline za pionirje in pionirke bodo: vaja z vedrovko, štafeta na 400m brez ovir in vaja razvrščanja. Tekmovalne discipline za mladince in mladinke pa bodo: vaja z ovirami na 400m, štafeta na 400m brez ovir in vaja razvrščanja. Sam razpis tekmovanja pa najdete tukaj.

Vaje Članice A, Člani A

V petek, 13. aprila 2012 ob 18:00 se začnejo vaje za članice A in člane A. Kdor se ne bo uspel udeležiti vaj, naj sporoči Sebastjanu (040-365-220) ali Simoni (041-773-425).

Vaje Članice A, Člani A

V petek, 13. aprila 2012 ob 18:00 se začnejo vaje za članice A in člane A. Kdor se ne bo uspel udeležiti vaj, naj sporoči Sebastjanu (040-365-220) ali Simoni (041-773-425).

Intervencija 18.02.2012

Dimniški požar. Za več informacij o sami intervenciji kliknite na sliko.

Praktične vaje

V soboto, 31. marca 2012 so v peskokopu Termit v Moravčah potekale praktične vaje gasilcev PGD Moravče in PGD Vrhpolje. Podrobnosti si lahko ogledate s klikom na sliko.

Tečaj bolničar

V četrtek, 29. marca 2012 so potekali zaključni izpiti tečaja Bolničar. Tečaj je potekal od 13. februarja 2012 pod okriljem Civilne Zaščite Moravče v OŠ Moravče. Iz našega društva so ta tečaj uspešno opravili štirje člani; Simona Prosenc, Blaž Lavrač, Franci Malin in Blaž Jaksetič. Kako je tečaj potekal, si lahko ogledate s klikom na sliko.

Čistilna akcija

V soboto, 24. marca 2012 je potekala čistilna akcija, v kateri so sodelovali tudi gasilci PGD Moravče.

Intervencija 27.03.2012

Požari v objektih, dimniški požar. Za več informacij o sami intervenciji kliknite na sliko.

Intervencija 21.03.2012

Požari v objektih. Za več informacij o sami intervenciji kliknite na sliko.

Intervencija 13.03.2012

Požari v naravi oziroma na prostem, požari na travniških površinah. Za več informacij o sami intervenciji kliknite na sliko.

Intervencija 15.02.2012

Odstranjevanje sršenjega gnezda. Za več informacij o sami intervenciji kliknite na sliko.

Nadaljevalni tečaj za gasilca

V petek, 10. februarja 2012 ob 17:00 so v prostorih PGD Peče potekali zaključni izpiti iz teoretičnega dela nadaljevaljnega tečaja za gasilca, ki poteka od novembra 2011. Iz našega društva je uspešno opravilo z izpiti 7 članov. Praktični del izpita pa bo potekal ob boljših vremenskih razmerah.

Vožnja v zimskih razmerah

V nedeljo 05.02.2012 smo operativni člani opravili kondicijsko vožnjo v zimskih razmerah, kjer smo preizkusili vožnjo po snegu v različnih situacijah, tako z prikolico kot tudi brez. Preizkusili smo tudi uporabo vitla, kateri se je izkazal za odličnega v primeru da tudi z verigami ne bi mogli nadaljevati poti. Vsi skupaj smo izvedeli marsikaj novega, in tudi v praksi videli da nas pogon na vsa štiri kolesa pripelje na cilj v še tako slabih razmerah. (Za ogled galerije kliknite na sliko)

Tehnično Reševanje ICZR

V okviru izobraževanj, ki potekajo na Izobraževalnem Centru za Zaščito in Reševanje na Igu, so uspešno opravili tečaj Tehničnega Reševanja 4 člani našega društva (Sebastjan Zajc, Kristjan Zaletelj, Janez Majdič in Blaž Jaksetič), ki se je odvijal med 2. in 4. februarjem.

Predstavitveni video PGD Moravče

Ob kliku na sliko si lahko ogledate video, ki ga je izdelal Jošt Srenjšček. Vsebuje slike in posnetke iz posredovanja naših gasilcev na intervencijah in usposabljanja na praktičnih vajah.

Obvestilo

REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA OBRAMBO
UPRAVA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ZAŠČITO IN REŠEVANJE
Vojkova cesta 61, 1000 Ljubljana
Datum: 27.3.2012
Na podlagi 4. člena uredbe o varstvu pred požarom
v naravnem okolju (Ur. l. RS, št. 4/2006),
Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje
RAZGLAŠA
veliko požarno ogroženost naravnega okolja od 28. marca 2012 v občinah na območju Izpostav Uprave RS za zaščito in reševanje Kranj, Trbovlje, Celje, Slovenj Gradec, Maribor, Postojna, Koper in Nova Gorica ter v občinah Medvode, Vodice, Komenda, Kamnik, Mengeš, Trzin, Lukovica, MO Ljubljana, Ig, Škofljica, Grosuplje, Logatec, Vrhnika, Borovnica, Brezovica, Log-Dragomer, Dobrova-Polhov Gradec, Horjul, Dol pri Ljubljani, Litija, Šmartno pri Litiji, Moravče, Domžale in Ivančna Gorica na območju Izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje Ljubljana. Tako je od 28. marca 2012 velika požarna ogroženost naravnega okolja razglašena v vsej državi. V naravnem okolju je tako prepovedano kuriti, sežigati ali uporabljati odprti ogenj, puščati ali odmetavati goreče ali druge predmete ali snovi, ki lahko povzročijo požar. Inšpekcija za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, Inšpekcija za kmetijstvo, gozdarstvo in hrano ter Policija bodo v času razglašene požarne ogroženosti naravnega okolja izvajale poostren nadzor.

Praktične vaje

V soboto, 31. marca 2012 se bodo v peskokopu Termit v Moravčah odvijale praktične vaje za člane PGD Moravče. Vabljeni ste vsi operativni člani in mladi, ki opravljajo tečaj za gasilca. Pridružili se nam bodo tudi gasilci iz PGD Vrhpolje. Zbor ob 7:45 pred gasilskim domom v Moravčah. Prosimo če lahko svojo prisotnost potrdite s SMS-om na številko 041-591-550 (Anže).

Tečaj bolničar

V ponedeljek, 13. februarja 2012 ob 17:00 se bo pod okriljem Civilne Zaščite Moravče organiziral tečaj za bolničarja, ki se bo odvijal v prostorih OŠ Moravče. Iz našega društva se bo izobraževanja udeležilo 5 članov; Simona Prosenc, Blaž Lavrač, Franci Malin, Teodor Bratun in Blaž Jaksetič.

Obvestilo

REPUBLIKA SLOVENIJA MINISTRSTVO ZA OBRAMBO
UPRAVA REPUBLIKE SLOVENIJE ZA ZAŠČITO IN REŠEVANJE
Vojkova cesta 61, 1000 Ljubljana
Datum: 6.3.2012
Na podlagi 4. člena uredbe o varstvu pred požarom
v naravnem okolju (Ur. l. RS, št. 4/2006),
Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje
RAZGLAŠA
veliko požarno ogroženost naravnega okolja od 7. marca 2012 na območju celotne države. Razglas velja za območja brez snežne odeje. Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti naravnega okolja je v naravnem okolju prepovedano kuriti, sežigati ali uporabljati odprti ogenj, puščati ali odmetavati goreče ali druge predmete ali snovi, ki lahko povzročijo požar. Inšpekcija za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, Inšpekcija za kmetijstvo, gozdarstvo in hrano ter Policija bodo v času razglašene požarne ogroženosti naravnega okolja izvajale poostren nadzor.

Nakup opreme

Do 15.03.2012 se sprejemajo predlogi in želje za nabavo opreme, kasnejši predlogi se bodo upoštevali naslednje leto. Predloge pošljite na asrenjscek@gmail.com ali SMS sporočilo na številko 041-591-550 (Anže).

Občni zbor

Občni zbor bo letos v soboto, 18. februarja ob 18:00 v gasilskem domu Moravče. Vljudno vabljeni!

Rekreacija

Že tretje leto zapored organiziramo rekreacijo operativnih in ostalih članov PGD Moravče, v telovadnici OŠ, vsako nedeljo do konca februarja, in sicer od 10:00-12:00. Vabljeni!

Spletna stran

Kot veliko drugih prostovoljnih gasilskih društev je sedaj tudi naše bogatejše s svojo spletno stranjo, ki je postala aktivna konec januarja 2012. Stran smo dodali tudi v iskalnik Google in iskalnik Najdi.si. Kadarkoli pa nas lahko kontaktirate na elektronski naslov pgdmoravce@gmail.com.

Januar 2012

Počasi a vztrajno stran dobiva končno obliko. Treba se je lotiti zbiranja podatkov o opremi, vozilih in kratki zgodovini Moravč in zgodovine gasilstva v Moravčah. Možne so majhne napakice na strani, ki se znajo odpraviti, če pritisnete Refresh tipko v brskalniku (Osveži) ali pa s pomočjo tipke F5.

Oktober, November 2011

Trenutno nič novega. Stran je v izdelavi. Grafično oblikovanje strani.

Intervencija 20.05.2012

Požari v komunalnih in drugih zabojnikih. Za več informacij o sami intervenciji kliknite na sliko.

Gašenje notranjih požarov modul B ICZR

V okviru izobraževanj, ki potekajo na Izobraževalnem Centru za Zaščito in Reševanje na Igu, je uspešno opravil tečaj Gašenje notranjih požarov modul B Uroš Jerman. Tečaj je potekal 11. in 12. maja.

Intervencija 30.04.2012

Požari v objektih, komunikacijska omrežja in elektroenergetski vodi. Za več informacij o sami intervenciji kliknite na sliko.

Gašenje notranjih požarov modul A ICZR

V okviru izobraževanj, ki potekajo na Izobraževalnem Centru za Zaščito in Reševanje na Igu, sta uspešno opravila tečaj Gašenje notranjih požarov modul A, Kristjan Zaletelj in Blaž Jaksetič. Tečaj je potekal 24. in 25. aprila.

Praktične vaje za nadaljevalni tečaj za gasilca

V soboto, 21.04.2012 ob 08:30, so potekale praktične vaje za nadaljevalni tečaj za gasilca v Pečah. Iz našega društva je tečaj uspešno opravilo 7 članov.

Praktične vaje

6.10.2012 so na centru za zaščito in reševanje na Igu praktične vaje, predvsem za tiste, ki ste letos opravili tečaj za gasilca, seveda pa se lahko prijavite tudi drugi. Prijave pošljite Anžetu Srenjšku preko SMS ali elektronske pošte.

Tečaj UKW

15.9.2012 ob 8:00 se na Vrhpoljah začne tečaj za UKW postaje. Kdor bi se udeležil, tudi tisti ki ste se že prijavili v preteklosti, pošljite SMS ali elektronsko sporočilo Anžetu Srenjščku. Prijavite se lahko do 3.9.2012 do 18h.

Intervencija 25.08.2012

Požari v naravi oziroma na prostem, Spodnja Javorščica. Za več informacij o sami intervenciji kliknite na sliko.

Intervencija 16.08.2012

Odstranjevanje dreves iz ceste, Spodnji Prekar 12. Za več informacij o sami intervenciji kliknite na sliko.

Intervencija 16.08.2012

Udari strel, udari strel (brez požara), Marokovca ulica, Moravče. Za več informacij o sami intervenciji kliknite na sliko.

Intervencija 11.08.2012

Požari v naravi oziroma na prostem, požari na gozdnih in grmovnih površinah, požar podrasti, Goričica pri Moravčah. Za več informacij o sami intervenciji kliknite na sliko.

Intervencija 27.07.2012

Tehnična in druga pomoč, zapiranje vode. Za več informacij o sami intervenciji kliknite na sliko.